Radio 538Radio 538. deze radiozender is ontstaan door een samenwerking van een aantal Veronica DJ’s, namelijk Erik de Zwart en Lex Harding. De naam is niet zomaar gekozen. De cijfers 538 wijzen naar de frequentie waar Veronica op uitzond.

Bij het begin richtte Radio 538 zich met name op een jong publiek. Dj’s als Wessel van Diepen, Will Luikinga, Ruud de Wild, Eric de Zwart, zijn een paar bekende namen die vanaf het eerste moment te beluisteren waren.

Ze noemden zich ook wel “The station of a young generation.” Na de komst van Edwin Evers, werd het een radiostation voor een breder publiek. Het is het radiostation van “De Alarmschijf”. Oudere lezers zullen zich dit absoluut herinneren.

De Alarmschijf is een plaat die door Radio 538 meerdere malen per dag werd gedraaid, om zo in de belangstelling te komen te staan. Op een gegeven moment is De Alarmschijf verhuist van dit radiostation naar Qmusic in januari 2019. Ook de Nederlandse Top 40 ging tegelijkertijd mee naar dit radiostation.

Er kwam wel iets voor in de plaats en dat was “The 538 Favourite,” elke vrijdagmiddag werd een plaat uitgekozen, die een week lang extra vaak werd gedraaid. Hiermee werd gestart in 2020. Bij Radio 538 kan de luisteraar ook mee bepalen.

Zo hebben ze ook, hiervoor hebben ze “Maak het of kraak het,” bedacht. De luisteraar is dan te horen in de  uitzending en geeft dan een naam van een plaat op, die of door hem wordt gemaakt of gekraakt en uiteraard daarna gedraaid.

In mei van 2005 werd deze radiozender overgenomen door Talpa en kwam onder het beheer van Talpa radio en niet veel later onder de naam Talpa Media. Opgericht in 2003 en verkocht door John de Mol in 2015.

Er volgde weer een overname en wel in 2007. De overname werd gedaan door RTL Nederland. Maar in 2012, ging Radio 538, samen met Radio10Gold en Slam!FM toch weer over in handen van Talpa media.

Sinds 2016 vormt deze radiozender samen met Sky Radio Groep samen een bedrijf. Sinds 2017 heet deze groep Talpa Radio. Bekende namen die als dj op deze radiozender kunt horen, zijn onder andere.

Afrojack, Armin van Buuren, Danny Blom, Wessel van Diepen, Dylan Boet, Frank Dane, Niek vd Bruggen. Het nieuwsbericht wordt verzorgd door het ANP. En het weer door Weer.nl. Tijdens het Amsterdam Dance Event, verzorgt deze radiozender het 538 DJ Hotel.

Ook tijdens koningsdag zijn ze aanwezig. Ze organiseren dan een groot muzikaal feest, die oorspronkelijk gestart is op het Museum Plein in Amsterdam. Tegenwoordig wordt het muziek feest gereorganiseerd vanaf het Chasséveld in Breda.

Ook vind je de Dj’s tijdens de Olympische Spelen in het Holland Heineken huis. Je ziet, deze radiozender timmert aardig aan de weg. Heeft een grote schare aan luisteraars. Beginnen nachts om 4 uur al met uitzenden.

Het is een van de meest populaire radiozender die Nederland rijk is.