Radio VeronicaRadio Veronica, Zeker geen onbekende in radioland, Radio Veronica, die grote bekendheid geniet al jaren. Ze zijn ooit begonnen als een zeezender, die dus vanaf een schip de uitzendingen verzorgde. In 1959 werd onderzoek gedaan om radio uitzendingen vanaf zee te maken. In andere landen gebeurde dit al. In Nederland nog niet.

De eerste testuitzending werd gemaakt op 18 april 1960. Dit bleek een dusdanig succes te zijn. Dat een maand later, op 17 mei 1960 de eerste officiële uitzending op 192 meter golflengte van start ging. Sindsdien is deze radiozender niet meer weg te denken

Op deze radiozender wordt vooral muziek gedraaid uit de jaren 70, 80, 90 en twintiger jaren. Als pop muziek en rock. Afgewisseld met live uitzendingen uit een studio door een grote schare aan bekende Dj’s.

Het uitzenden vanaf zee bleek een doorslaand succes. Jongeren konden deze zender erg waarderen, omdat het een van de allereerste zenders was, die popmuziek liet horen. Als er ene over de dam is, volgen er uiteraard meer.

Er gingen meer zenders vanaf zee uitzenden. Zo ontstond Radio Noordzee, maar die kwam afspraken met Radio Veronica niet na. Die bedachten een plan om Radio Noordzee uit de ether te halen.

Het schip moest stuurloos worden gemaakt. Dat plan is niet helemaal goed gegaan. Na zo’n 10 jaar lag er een anti-piratenwet op de loer. Wat zoveel inhield, dat uitzenden vanaf een schip niet meer mocht. In augustus 1974 viel het doek om vanaf zee, radio uit te zenden.

Al zijn ze reeds gestart in 1960, een nieuwe start kwam er in 2003, waarbij ze een samenwerkingsverband zijn aangegaan met Vereniging Veronica, en Radio 103, de  Gouwe Ouwe zender van Sky radio.

Na nog wat fusies en overnames, is deze zender nu in handen van Talpa radio. Bekende Dj’s die te vinden zijn op deze zender, ook wel team radio genoemd, zijn Rob Stenders, Tim Klijn, Marisa Heutink, Sander Hoogendoorn, Frank vd Lende, Arjan Snijders, Jeroen Drogt, om er een aantal van op te noemen.

De Ochtendshow “Ook Goeiemorgen” is alom bekend. Waarbij muziek wordt afgewisseld, met verschillende Dj’s. Naast radio Veronica bestaat er ook nog vintage, alternative, rock en de top 1000 Allertijden.

Er zijn per dag verschillende thema’s waar je als luisteraar op af kunt stemmen. Denk hierbij aan het bekende “Goud van Oud”, al jaren bij velen geliefd. Maar ook de top 1000 Allertijden, draait al heel wat jaren mee.

Tijdens de ochtendshow, “Ook Goeiemorgen”, worden politiek, nieuws en allerlei onderwerpen in de spotlight gezet en besproken. Met een grote vleug humor. Zo is er ook “De Bonanza” elke werkdag van 14.00 – 16.00 uur te beluisteren.

Waarbij de luisteraars verzoeknummers kunnen aanvragen. Rob Stenders en Caroline Brouwer zijn dan te horen als duo Dj’s op deze zeer populaire radiozender.