Sky radio, de zender voor 19 tot 54 jarigenSky radio, de zender voor 19 tot 54 jarigen. Een non stop radiozender voor iedereen. Geen DJ’s komen er aan te pas. Er wordt een uur lang muziek gedraaid. De muziek die wordt gedraaid is uit de jaren 80 en 90, maar ook de hits van nu. Populaire hits en love songs.

Sky radio is ook de kerst radio in december. Na Sinterklaas hoor je 24 uur per dag alle bekende kerstnummers door de ether schallen. Deze radiozender is opgericht in 1989 door Lex Harding en Ton Lathouwers.

Inmiddels is deze zender in handen van Talpa. De programma’s lopen volgens het A-C format. Hierbij moet je denken aan, easy listening, soul, rock, rythm and blues. De muziek die wordt gedraaid geeft de luisteraar een bepaald gevoel mee.

A-C format staat voor Adult contemporary music. Het is weelderig, rustgevend, met de nadruk op de melodieën. Het is voor de luisteraar fijn om naar te luisteren en fungeert vaak als een achtergrondmuziek.

Zoals gezegd hanteert Sky Radio geen diskjockeys. De muziek wordt alleen onderbroken voor reclame, wel vaak lang, het nieuws, het weer en de files. In 2016 fuseerde deze radiozender met de 538 groep.

En in 2017 gingen ze verder onder de naam Talpa Radio. In 2006 voerde Sky radio een zogenaamde radiogarantie in. Hiermee werd bedoeld, dat tussen 9 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag, een lied of een hit maar een keer te horen was.

Van 20 november tot en met 26 december profileren ze zichzelf als “The Christmas Station.” In deze periode worden alleen populaire kersthits gedraaid. Veel mensen stemmen in deze periode hierop af.

En alsof dit al niet genoeg is, wordt op eerste kerstdag The Christmas top 50 uitgezonden. Deze top 50 is de enige die een keer een miljoen luisteraars naar zich toe heeft weten te trekken. Leuke bijkomstigheid. In deze periode wordt voor de Christmas zender veel reclame gemaakt op zowel de radio als op de televisie.

Rijden er kersttrams rond door Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waar ook de kerst liederen te horen zijn. De versierde trams rijden rond met verlichte ramen en aan de voorkant een grote kerstmuts.

Ze hebben voor het nieuws twee vaste lezers. In de ochtend hoor je de stem van Harry van der Heiden. In de middag leest Marcel Barendse het nieuws voor. Vaak is dit nieuws in 1 minuut. Het weerbericht wordt verzorgd door weer.nl.

Deze radiozender ik ook in landen als Duitsland, Denemarken en Zweden actief geweest. De zender heeft, ondanks dat er geen Dj’s presenteren toch tot tweemaal toe de Marconi Award in de wacht gesleept. Dit was in 1996 en 2013.

Er zijn er die niet zonder Sky Radio de dag door kunnen brengen. Die genieten van de doorlopende muziek die beluisterd kan worden. Zij zitten niet te wachten op een presentator die tussendoor een heel verhaal te vertellen heeft. Of iemand interviewt.

Hiermee scoort deze radiozender echt!