Wat is het beste beluisterde radiostation?Wat is het beste beluisterde radiostation? Er zijn veel radiostations en allen willen ze natuurlijk bovenaan staan in het lijstje van beste radiozender. Er zijn er tal van, Radio Veronica, NPO Radio 2, Radio 10, Sky Radio, Radio 538, NPO 3 FM, NPO Radio 1, om er een aantal te noemen.

Maar hier staat het best beluisterde radiostation nog niet tussen. Dat is namelijk, Qmusic, met een marktaandeel van 13,1%, gevolgd door NPO Radio 2. Die eerst bovenaan de top 10 stond. Hiermee heeft dit station NPO van de troon gestoten.

Waar komt het succes van Qmusic vandaan?

Het heeft vooral te maken met de maand juni, de “Foute maand” zoals deze maand heet bij dit radiostation. Elk jaar trekken ze hier een grote schare luisteraars mee, die elk jaar groeit. Hierdoor staan ze op nummer 1 van alle radiostations die Nederland rijk is.

De lancering van dit station was op 31 augustus 2005 en de eigenaar is DPG Media. Ze zenden uit in Nederland. Qmusic is overal te ontvangen via de ether, op. 100.7 FM en 100.4 FM en via DAB+. Je kunt ze ook beluisteren via hun website via Qmusic.nl of via hun app.

De Q in de naam van dit station staat voor Quality, oftewel kwaliteit. Ze willen dus kwaliteitsmuziek draaien en dat blijkt, anders sta je niet op nummer 1. Eerst waren ze gevestigd in de studio van Noordzee FM. Maar eind september 2009 verhuisde ze naar Amsterdam.

Er bestaat van deze zender ook een NON stop versie, dus zonder Dj’s, het is een van de grootste digitale radiozenders van Nederland. Er is dus ook naar de zender te luisteren met Dj’s. Een paar bekende namen van deze zender.

Menno Barreveld, Martijn Biemans, Marieke Elsinga, Kris Kross Amsterdam, Domien Verschuuren, Bram Krikke Wim van Helden, Mattie Valk. Een bekend programma van Qmusic is de ochtendshow van 06.00 – 10.00 uur.

Deze wordt gepresenteerd door Mattie Valk en Marieke Elsinga. Ook Ruud de Wild is werkzaam geweest bij deze zender. Hij presenteerde van maart 2008 tot september 2010 de Q Ochtendshow en van november 2019 tot november 2012 de Goeiemorgenshow.

Na het ochtendprogramma volgt “Het Foute Uur.” Tijdens dit uur kun je keihard meezingen met foute nummers. De luisteraars zelf bepalen welke muziek wordt gedraaid. Je kunt dus je foute nummer aanvragen.

Bij de start van deze radiozenders waren er in de avonduren geen Dj’s. Dat is sinds maart 2020 veranderd. Dan presenteert Jos Swinkels tot middernacht het programma. Ook in de weekenden waren er in het begin geen Dj’s.

Het programma “het Foute Uur” is echt wel een paradepaardje van Qmusic. Sinds 2018 werken ze samen met de TV zender Fox. Op oudejaarsavond zenden ze het programma “het Foute Uur” uit, daarvoor werd het uitgezonden door Net5.

Ook wordt dit programma op de laatste vrijdag van juni de foute party georganiseerd in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch, Sinds 2013 is daar ook een zaterdag aan toegevoegd. Je ziet, een zeer veelzijdig radiostation.

Die een enorme groei in de loop der jaren heeft doorgemaakt.